Az utóbbi hónapokban szinte minden héten újítottunk valamit az Angol és a Német Szótanítóban. Most 4 új szótanulási módot fejlesztettünk ki (egyelőre Androidhoz, később a többi platformra), hogy még változatosabb és élvezetesebb legyen a nyelvtanulás:


Újdonság: beszéd, kiejtés tesztelése szavakkal és mondatokkal

[Beszéd tesztelése szavakkal]   [Beszéd tesztelése mondatokkal]

Két külön indítható szótanulási mód: egyik a szavakkal, másik a mondatokkal tesztelés. A program felolvassa a szavakat ill. mondatokat, majd nekünk ismételnünk kell a mobil mikrofonjába, majd a program az Android rendszer beszéd felismerő képességén keresztül szöveggé alakítja a szavainkat. És az a cél, hogy ez megegyezzen a felolvasottal. Segítségével fejlődik a kiejtésünk és magabiztosabbak leszünk.


Újdonság: egy olyan tanulási mód, amely mondatokat fogalmaztat meg és beszéltet

[Autologia]   [Tanulás új módok]

A passzív szókincs aktívvá tételében segít a lehetőség. A módszer az autológián alapul, amely az önmagunkkal való beszélgetést jelenti, amikor a gondolatainkat megpróbáljuk a tanult nyelven kifejezni, beszélgetni magunkkal.
Ez a funkció segít ledönteni a magabiztos nyelvtudás megszerzésének legnagyobb korlátját, a megszégyenüléstől való félelmet.


Újdonság: egy olyan tanulási mód, amely memorizálási ötleteket ad

[Mnemotechnika]   [Mnemotechnika]

Szétbontja a hosszabb szavakat részekre, értelmes részeket keresve a szavakban. Használható a mnemotechnikával együtt is. A mnemotechnika egy olyan memorizálási technika, amelyben az új dolgokat mindig a már meglevőhöz kötjük, így az új szó sokkal könnyebben rögzül. Tehát választunk egy, a megtanulandó szóhoz hasonló hangzású kulcsszót, majd emlékeztetőül képet is alkotunk a kulcsszó és a megtanulandó szó jelentéséből. Akár teljesen szabadon is használható, pl. az angol curtain szó megjegyzése: körtemintás függöny felidézésével.
Ez a funkció egybe lett szerkesztve a mondatokat kimondató funkcióval, mert nem minden esetben ad jó ötleteket, de az alapelv hasznos.


Újdonság: a szavakra, mondatokra szinte mindenhol lehet hosszú klikkelni

[keresés]  

Szavakon hosszú klikkre keresési ötletek jelennek meg, amely hasznos lehet pl. memorizálásnál.