A Német Szótanító kb. 5 500 szót tanít meg és tartalmaz egy kb. 5 000-es ingyenes szótárt is.

A Német Szótanító program példamondatokon keresztül tanítja a német szavakat. A szavakat és példamondatokat német anyanyelvű felolvasó olvasta fel, német anyanyelvű lektorálta. Az összes német szó nyelvvizsga szintjét a nemzetközileg elismert ECL Vizsgaközpont ellenőrizte át és módosította. A jelenlegi szintek csoportosítása már ezt a módosítást tükrözi. Hiszen ők azok, akik legjobban tudják, hogy adott A1,A2,B1,B2-es vizsgaszinteken milyen követelményeknek kell megfelelni a vizsgázóknak.
Hatalmas szókészlet

Rengeteg, jelenleg 5 500 német szót és példamondatot lehet megtanulni segítségével. A program egy fáradhatatlan szótanító gyár, fáradhatatlanul belénk sulykolja a szavakat.

A program a nyelvtanulásnak legfárasztóbb, leghosszadalmasabb részében ad érezhetően nagy segítséget! A jelenleg támogatott német nyelvvizsga szintek: A1 (700 szó), A2 (1300 szó), B1 (1700 szó, B2 (1600 szó).A szavakat szövegkörnyezetben tanítja

A program a német szavakat példamondatok segítségével szövegkörnyezetben, összefüggésében tanítja. Tapasztalat az, hogy hatékonyabb és könnyebb megtanulni egy egész mondatot, mint egyetlen szót. Így a szavakat rögtön használni is tudjuk, mert mondatba vannak foglalva. Könnyebb így megjegyezni a szavakat, mert hozzá vannak kapcsolva egy érzéshez, jellemző helyzethez, stb.Beszélő német szókártyák

A program speciális szókártyákkal tanítja meg és kérdezi ki a német szavakat ill. kifejezéseket. Nem csak a német-magyar szópárokhoz, hanem a példamondatokhoz is tartoznak szókártyák, amelyeket a program anyanyelvi kiejtéssel szintén felolvas.

  


Anyanyelvi lektorral lektorálva

A német szavakat és példamondatokat is német anyanyelvű, kétnyelvű személy készítette el, a hanganyag is német anyanyelvű személy által lett elkészítve.

Német szavakat és példamondatokat fordította:
- Heike Kőszegi (német anyanyelvű német és angol nyelvtanár)
Német szavakat és példamondatokat felolvasta, német-magyar szó lektorálás végezte:
- Christina Erdélyi (német-magyar anyanyelvű)
Magyar szavakat és példamondatokat felolvasta:
- Lukács Tibor
Valamint még további 9 személy vett részt a munkákban.


Kikérdezés funkcióval

A kikérdezés funkcióval ellenőrizhetjük le, hogy az ismertnek bejelölt szavakat tényleg jól megtanultuk-e.

Saját szólista is összeállítható, amely használható saját vagy pl. gyerekeink német házifeladatának gyors megtanulásához és kikérdezéséhez. A program segítségével a német nyelvtudással nem rendelkező szülők is ki tudják kérdezni gyerekeiket!